Ingenium Charter Middle School

Skip to main content
Main Menu Toggle
Traducir en Español

Instructional Schedule

School Hours:
8:15 A.M. to 3:33 P.M.
 
Minimum Days:
8:15 A.M. to 1:15 P.M. every Thursday
 
Campus Hours:
Gate opens: 7:00 A.M.
 
After School Ends:
6:00 P.M.
 
Office Hours:
7:30 A.M. to 4:30 P.M.
 

 

Regular Bell Schedule

2016-2017

 

 

M, T, W, F (PLT in the morning)

 

 

 

Thursday

PLT/Intervention/Enrichment

8:15-8:55 (40 minutes)

 

Period 1

8:15-8:58 (5 extra minutes for attendance + announcements: 43 minutes)

Period 1

8:58-9:53 (55 minutes)

 

 

Period 2

9:01– 9:39 (38 minutes)

Nutrition

9:53 – 10:03 (10 minutes)

 

 

Period 3

9:41 – 10:19 (38 minutes)

Period 2

10:06-11:01 (55 minutes)

 

 

Nutrition

10:19 – 10:34 (15 minutes)

Lunch

11:01– 11:31 (30 minutes)

 

 

Period 4

10:37 – 11:15 (38 minutes)

Period 3

11:34 – 12:29 (55 minutes)

 

 

Period 5

11:18 – 11:56 (38 minutes)

Period 4

12:32 – 1:27 (55 minutes)

 

 

Period 6

11:59 – 12:47 (38 minutes)

Break

 

1:27-1:37 (10 mins)

 

 

 

Period 5

1:40– 2:35 (55 minutes)

 

 

Lunch

12:47 – 1:15 (28 minutes)

Period 6

2:38 – 3:33 (55 minutes)

 

 

 

 

Testing Schedule (Block) – Full Days

 

Testing Block Day 1

 

 

Testing Block Day 2

Testing Block

8:15 – 10:15 (2 hours)

 

Testing Block

8:15 – 10:15 (2 hours)

Nutrition

10:15-10:25 (10 minutes)

 

Nutrition

10:15-10:25 (10 minutes)

PLT

10:28 – 11:01 (33 minutes)

 

PLT

10:28 – 11:01 (33 minutes)

Lunch

11:01 – 11:36 (35 minutes)

 

Lunch

11:01 – 11:36 (35 minutes)

Period 1

11:34– 12:48 (74 minutes)

 

Period 4

11:34– 12:48 (74 minutes)

Period 2

12:51 – 2:05 (74 minutes)

 

Period 5

12:51 – 2:05 (74 minutes)

Break

2:05- 2:15 (10 minutes)

 

Break

2:05- 2:15 (10 minutes)

Period 3

2:18 -3:33 (75 minutes)

 

Period 6

2:18 -3:33 (75 minutes)

 

Testing Schedule (Block) – Minimum Days (3 day cycle)

 

Testing Block Day 1

 

 

Testing Block Day 2

 

 

Testing Block Day 3

Testing Block

8:15-10:15 (2 hours)

 

Testing Block

8:15-10:15 (2 hours)

 

Testing Block

8:15-10:15 (2 hours)

Nutrition

10:15 – 10:35 (20 minutes)

 

Nutrition

10:15 – 10:35 (20 minutes)

 

Nutrition

10:15 – 10:35 (20 minutes)

Period 1

10:38 – 11:41 (63 minutes)

 

Period 3

10:38 – 11:41 (63 minutes)

 

Period 5

10:38 – 11:41 (63 minutes)

Period 2

11:43 – 12:47 (64 minutes)

 

Period 4

11:43 – 12:47 (64 minutes)

 

Period 6

11:43 – 12:47 (64 minutes)

Lunch

12:47 - 1:15 (28 minutes )

 

Lunch

12:47 - 1:15 (28 minutes )

 

Lunch

12:47 - 1:15 (28 minutes )

 

Testing Schedule (Block) – Full Week of Testing (with minimum day Thursday)

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Testing

8:15-10:15

(2 hours)

Testing

8:15-10:15

(2 hours)

Testing

8:15-10:15

(2 hours)

Testing

8:15-10:15

 (2 hours)

Testing

8:15-10:15

(2 hours)

Nutrition

10:15 – 10:25

(10 minutes)

Nutrition

10:15 – 10:25

(10 minutes)

Nutrition

10:15 – 10:25

(10 minutes)

Nutrition

10:15 – 10:35

(20 minutes)

Nutrition

10:15 – 10:25

(10 minutes)

PLT

10:28 -11:01

(33 minutes)

PLT

10:28 -11:01

(33 minutes)

PLT

10:28 -11:01

(33 minutes)

Period 1

10:38 – 11:41

(63 minutes)

PLT

10:28 -11:01

(33 minutes)

Lunch

11:01-11:36 

(35 minutes)

Lunch

11:01-11:36 

(35 minutes)

Lunch

11:01-11:36

 (35 minutes)

Period 2

11:43 – 12:47

(64 minutes)

Lunch

11:01-11:36 

(35 minutes)

Period 1

11:38 –12:32

(54 minutes)

Period 5

11:38 –12:32

(54 minutes)

Period 3

11:38 –12:32

(54 minutes)

Lunch

12:47-1:15

(28 minutes)

Period 3

11:38 –12:32

(54 minutes)

Period  2

12:35 – 1:29

 (54 minutes)

Period 6

12:35 – 1:29

 (54 minutes)

Period 4

12:35 – 1:29

 (54 minutes)

 

 

Period 4

12:35 – 1:29

 (54 minutes)

Break

1:29-1:39

(10 minutes)

Break

1:29-1:39

(10 minutes)

Break

1:29-1:39

(10 minutes)

 

 

Break

1:29-1:39

(10 minutes)

Period 3

1:42-1:36

(54 minutes)

Period 1

1:42-1:36

(54 minutes)

Period 5

1:42-1:36

(54 minutes)

 

 

Period 5

1:42-1:36

(54 minutes)

Period 4

2:39–3:33

( 54 minutes)

Period 2

2:39–3:33

( 54 minutes)

Period 6

2:39–3:33

( 54 minutes)

 

 

Period 6

2:39–3:33

( 54 minutes)